Alles over concentraat

 

Wat is concentreren?

Concentreren gebeurt in het land van herkomst, waar het fruit eerst wordt geperst tot vers sap. Concentreren is het proces waarbij een deel van het water uit het sap wordt gehaald door het sap te verhitten, zo blijft er een concentraat over. Het concentraat wordt diepgevroren naar Nederland vervoerd. Eenmaal in Nederland ontdooien we het bevroren concentraat zodat we daar dan dezelfde hoeveelheid water weer aan toe kunnen voegen. Hiervoor gebruiken we heel zuiver water omdat onze fabriek in de Veluwe staat, waar het water van hoge kwaliteit is.

 Concentraat is beter voor het milieu

Het grote voordeel van concentreren is dat het beter is voor het milieu. Doordat in het land van herkomst het water uit het sap wordt gehaald, verminderen we het sap volume met 83%. Hierdoor besparen we ruimte op de boot en hoeven we veel minder naar Nederland te vervoeren. Zo staat het vervoeren van één schip met concentraat gelijk aan vijf schepen die nodig zijn voor het vervoeren van sap dat niet uit concentraat is gemaakt! Daarnaast blijft het water in het land van herkomst bespaard. In totaal vermindert het gebruik van concentraat de CO2 uitstoot met 39,5% vergeleken met sap dat geen concentraat gebruikt! Concentreren is dus veel minder belastend voor het milieu én tegelijkertijd blijft het betaalbaar voor de consument (klik hier).

 De voedingswaarden van geconcentreerd sap zijn vergelijkbaar met vers geperst sap

Doordat concentraat bij lagere temperatuur bevroren kan worden, blijven smaak en vitaminen beter behouden. Uit onderzoek door onafhankelijke laboratoria is zelfs gebleken dat de voedingswaarden van CoolBest Premium Orange nagenoeg gelijk zijn aan vers geperst sinaasappelsap.  (gebaseerd op metingen uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria SGS en Eurofins, waarbij de voedingswaarden per portie van een sinaasappel, vers geperst sinaasappelsap en CoolBest Premium Orange zijn vergeleken).

Contact

Heeft u een vraag of is het product niet naar wens? Heeft u een foto of een verhaal dat u met ons wil delen? Wij horen het graag!

UW REACTIE

Soort reactie*

Product*

Reactieomschrijving*

Bijlagen (bijv. foto's of afbeeldingen)

UW GEGEVENS

Aanhef*

De heerMevrouw

Voorletter(s)*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Straat

Huisnummer

Postcode

Plaats

E-mailadres*

Telefoon

Ik ga akkoord met de website voorwaarden.*

U kunt ons ook (gratis) bellen: 0800-0203320. Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00 uur.

De velden met * hebben wij minimaal nodig om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wij gebruiken uw gegevens niet ongevraagd voor andere doeleinden.

© 2018 CoolBest | Privacy beleid | Cookie beleid | Website voorwaarden © 2018 CoolBest
Privacy beleid
Cookie beleid
Website voorwaarden