Goodness of Fruit Juice

100% puur sap

CoolBest® Premium Orange is puur sinaasappelsap: het bevat alleen het sap van geperst fruit. Hierdoor zijn van nature een groot deel van de goede voedingstoffen aanwezig, zoals vitamine C, foliumzuur en kalium. Het drinken van sinaasappelsap past dus prima in een gevarieerd voedingspatroon en een gezonde levensstijl!

Wat is 100% puur sap?

Puur fruitsap (hierna: sap) komt voor 100% uit fruit. Daarom heeft sap de natuurlijke kleur, geur en smaak van het fruit. Sap bevat dus, conform wetgeving (1), nooit toevoegingen zoals suiker, zoetstoffen of conserveermiddelen. In sap zitten alleen de van nature aanwezige fruitsuikers.

Bron van voedingsstoffen

Omdat pure sappen zijn gemaakt van geperst fruit, bevatten ze ook een groot deel van de voedingswaarde van fruit. Zo is CoolBest® Premium Orange een natuurlijke bron van vitamine C, foliumzuur en kalium. Het drinken van dit sap draagt bij aan de inname van deze goede voedingsstoffen.

  Vitamine C draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem en verhoogt de opname van ijzer. Deze vitamine helpt het lichaam bij de normale vorming van collageen voor het normaal functioneren van de bloedvaten, botten en huid.
  Foliumzuur draagt ook bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem en het verminderen van vermoeidheid.
  Kalium helpt je lichaam met het behoud van een normale bloeddruk en het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de spieren.

Voedingswaarden

2 stuks fruit: we weten dat het goed voor ons is, maar toch lukt het ons niet elke dag. Gemiddeld eten we namelijk maar 1 stuk fruit per dag (3). Sap is gemaakt van geperst fruit. Als je een glas (200 ml) sinaasappelsap drinkt, krijg je de volgende voedingswaarden binnen:

  Energie uit fruitsuikers: 84 kcal, dit is 4% van de aanbeveling (Dagelijkse Referentie-Inname) van 2000 kcal voor een volwassene.
  Voedingsvezel: 0,72 gram, daarmee krijg je 30% binnen van de hoeveelheid als je 1 sinaasappel eet.
  Vitamine C: 68,9 mg, dit is 86,1% van de Dagelijkse Referentie Inname.
  Foliumzuur: 57,1 µg, dit is 28,6% van de Dagelijkse Referentie Inname.
  Kalium: 413 mg, dit is 20,7% van de Dagelijkse Referentie Inname

Omdat voor een glas (200 ml) CoolBest gemiddeld 3 sinaasappels worden geperst, krijg je meer van de goede voedingswaarden vitamine C, kalium en foliumzuur binnen dan bij het eten van 1 sinaasappel. Echter krijg je daardoor ook meer natuurlijke fruitsuikers binnen. Drink daarom niet teveel, maar geniet met mate.

Onze sappen met het Vinkje

In de categorie vruchtensappen zijn sappen met Het Vinkje (3) de betere keuze wat betreft calorieën en voedingsvezels. In het CoolBest® assortiment zijn dit de vruchtensappen die aan de wetenschappelijke criteria van Het Vinkje voldoen:

  CoolBest® Premium Orange
  CoolBest® Strawberry Hill
  CoolBest® Mango Dream
  CoolBest® Passionfruit Heaven
  CoolBest® Pink Grapefruit
  CoolBest® Red Citrus
thumbnail_vinkje-groen-150x150

Sap uit concentraat

Het fruit wordt in het land van herkomst geperst en geconcentreerd. Bij dit proces halen we een deel van het water uit het sap en tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de smaak en de vitaminen optimaal bewaard blijven. Het concentraat wordt diepgevroren vervoerd naar Nederland.

Het voordeel van concentreren is dat we slechts 17% van het originele volume van het sap hoeven te vervoeren en dat is minder belastend voor het milieu! In Nederland voegen we dan dezelfde hoeveelheid water weer toe.

Waarom gekoeld sap?

Bij CoolBest® zorgen we dat het sap gedurende het gehele proces gekoeld wordt bewaard. Gekoeld blijft de kwaliteit namelijk optimaal: de goede voedingsstoffen zoals vitamines en de smaak blijven dan zo goed mogelijk behouden.

Bronvermeldingen:
(1) Richtlijn 2001/112/EG, Raad van de Europese Unie
(2) RIVM, Voedsel Consumptie Peiling 2007-2010
(3) www.hetvinkje.nl

Contact

Heeft u een vraag of is het product niet naar wens? Heeft u een foto of een verhaal dat u met ons wil delen? Wij horen het graag!

UW REACTIE

Soort reactie*

Product*

Reactieomschrijving*

Bijlagen (bijv. foto's of afbeeldingen)

UW GEGEVENS

Aanhef*

 De heer Mevrouw

Voorletter(s)*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Straat

Huisnummer

Postcode

Plaats

E-mailadres*

Telefoon

 Ik ga akkoord met de website voorwaarden.*

U kunt ons ook (gratis) bellen: 0800-0203320. Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00 uur.

De velden met * hebben wij minimaal nodig om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wij gebruiken uw gegevens niet ongevraagd voor andere doeleinden.

© 2018 CoolBest | Privacy beleid | Cookie beleid | Website voorwaarden © 2018 CoolBest
Privacy beleid
Cookie beleid
Website voorwaarden