Het lekkerste sap

Als lekkerste getest!

Wij zijn bij CoolBest alleen tevreden wanneer we de allerlekkerste smaak hebben gevonden.

Door gebruik te maken van de lekkerste smaakcombinaties, kunnen we met recht zeggen dat we de allerlekkerste zijn! Onze favorieten Premium Orange, Stawberry Hill en Mango Dream zijn namelijk als lekkerste uit de test gekomen. Bij CoolBest zijn we erg blij met dit resultaat!

In 2017 heeft onafhankelijk onderzoeksbureau Ivomar een onderzoek uitgevoerd onder 450 consumenten in de leeftijd van 20 tot 60 jaar, die regelmatig gekoelde vruchtensappen drinken. Zij hebben onze Premium Orange, Strawberry Hill en Mango Dream in drie groepen getest op basis van smaak en smaakverwachting tegen die van concurrenten. Hierbij kwamen de sappen van CoolBest als beste uit de test!

 

Waarom is CoolBest zo lekker?

Hieronder kun je lezen hoe we zorgen dat het lekkerste sapje van de boomgaard naar jouw glas komt.

Stap 1

Selectie

Stap 2

Persen

Stap 3

Concentreren

Stap 4

Keep it cool

Stap 1 Selectie: alleen het allerlekkerste fruit

Er zijn veel verschillende factoren die invloed hebben op de kwaliteit van het fruit, zoals het ras, de bodem en het klimaat waar het ras groeit. Neem onze bloedsinaasappels: speciaal uit Sicilië, waar ze groeien op de hellingen van de vulkaan Etna. Hier is het overdag heel warm en ’s nachts heel koud. Dit zorgt voor een optimale smaakontwikkeling en voor meer kleur.

We gebruiken voor onze sappen alleen het allerbeste fruit, hiervoor selecteren we dus de rassen met de beste smaak uit landen over de hele wereld. Zo zijn onze ‘Alphonso’ mango’s afkomstig uit India en komen onze ‘Senga Sengana’ aardbeien uit Polen. Onze sinaasappels (Pera, Valencia, Folha Murcha en Natal) halen we uit Brazilië, omdat hier de lekkerste sinaasappels groeien. De selectie van het beste fruit begint al bij onze boomgaarden, zo moeten de bomen volwassen en oud genoeg zijn (minimaal 8 jaar!) om smaakvol fruit te leveren.

Plukken en rijpen

Veel fruitleveranciers plukken vaak machinaal, om arbeidskosten te besparen. Hierbij wordt de boom in één keer leeggeplukt, waardoor er ook onrijpe en overrijpe vruchten mee worden geplukt. Hoewel deze manier van plukken kostenbesparend werkt, heeft het een negatieve invloed op de kwaliteit van het sap. Fruit dat onrijp of overrijp is, geeft namelijk een bittere smaak. Dit is waarom wij ons fruit met de hand plukken. Alleen op deze manier kan elk stuk fruit individueel worden beoordeeld op rijpheid en plukken we het fruit pas wanneer het optimaal rijp is. Als blijkt dat een deel van het fruit nog niet rijp genoeg is, blijft het hangen tot de volgende plukronde. Tijdens het plukken worden er strenge selectie eisen gehanteerd. Zo wordt er goed gekeken naar de grootte van het fruit, te grote sinaasappels smaken vaak te waterig. Bij te kleine sinaasappels pers je de schil mee, hierdoor krijgt het sap een bittere smaak. Daarom gebruiken wij alleen middelgrote sinaasappels.

Ook voor het rijpen van het fruit kiezen we niet voor de snelste methode, maar voor de methode die zorgt voor de beste kwaliteit. Neem bijvoorbeeld onze Mango Dream, die dankt haar intens natuurlijke mangosmaak onder andere aan de traditionele rijping, zodat de mango’s echt intens zoet worden. Bij deze traditionele manier rijpen mango’s op een natuurlijke manier na op een bedje van rijststro, in tegenstelling tot de moderne rijpingscellen die tegenwoordig worden gebruikt voor het rijpen van mango’s. CoolBest gaat dus terug naar de oorsprong, voor de beste kwaliteit!

Stap 2 Persen: extra milde persmethode

Vaak wordt er voor de productie van sap een harde persmethode gebruikt waarbij er stukjes van de schil in het sap terecht komen, dit geeft een bittere smaak. Wij kiezen voor een methode die de beste kwaliteit sap geeft. Hierbij wordt het sap op een hele milde manier geperst, zodat er minder stukjes schil in het sap terecht komen. Dit zorgt ervoor dat het sap van CoolBest nog lekkerder is!

Stap 3 Concentreren: milieuvriendelijk vervoeren

Het fruit wordt in het land van herkomst geperst en geconcentreerd. Bij dit proces halen we een deel van het water uit het sap door het sap te verhitten, zo blijft er een concentraat over. Zo kan het bij lagere temperatuur bevroren worden (het blijft vloeibaar), waardoor smaak en vitaminen beter behouden blijven. Het concentraat wordt diepgevroren naar Nederland vervoerd. Eenmaal in Nederland ontdooien we het bevroren concentraat zodat we daar dan dezelfde hoeveelheid water weer aan toe kunnen voegen. Hiervoor gebruiken we heel zuiver water omdat onze fabriek in de Veluwe staat, waar het water van hoge kwaliteit is. In totaal vermindert het gebruik van concentraat de CO2-uitstoot met 39,5% vergeleken met sap dat geen concentraat gebruikt! Concentreren is dus veel minder belastend voor het milieu!

Stap 4 Keep it cool: ijskoud bewaren

Al binnen 24 uur na het plukken is het sap diepgevroren. Gedurende de gehele keten wordt CoolBest continue gekoeld. CoolBest mag nooit ongekoeld opgeslagen of vervoerd worden. Ook de retailer wordt verplicht CoolBest ten alle tijde gekoeld te bewaren. IJskoud bewaren betekent dat de smaak en de vitamines optimaal bewaard blijven. Hierdoor blijft de beste kwaliteit behouden en dus de lekkerste en meest verse smaak. Zo krijg jij het beste! We keep it cool, you get the best!

 

Contact

Heeft u een vraag of is het product niet naar wens? Heeft u een foto of een verhaal dat u met ons wil delen? Wij horen het graag!

UW REACTIE

Soort reactie*

Product*

Reactieomschrijving*

Bijlagen (bijv. foto's of afbeeldingen)

UW GEGEVENS

Aanhef*

De heerMevrouw

Voorletter(s)*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Straat

Huisnummer

Postcode

Plaats

E-mailadres*

Telefoon

Ik ga akkoord met de website voorwaarden.*

U kunt ons ook (gratis) bellen: 0800-0203320. Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00 uur.

De velden met * hebben wij minimaal nodig om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wij gebruiken uw gegevens niet ongevraagd voor andere doeleinden.

© 2018 CoolBest | Privacy beleid | Cookie beleid | Website voorwaarden © 2018 CoolBest
Privacy beleid
Cookie beleid
Website voorwaarden