100% puur sap

100% puur sap, geen suiker toegevoegd!

CoolBest® Premium Orange is puur sinaasappelsap: het bevat alleen het sap van geperst fruit. Daarom heeft sap de natuurlijke kleur, geur en smaak van het fruit. Sap bevat dus, conform wetgeving (1), nooit toevoegingen zoals suiker, zoetstoffen of conserveermiddelen. In sap zitten alleen de van nature aanwezige fruitsuikers.

Bron van voedingsstoffen

Omdat pure sappen zijn gemaakt van geperst fruit, bevatten ze ook een groot deel van de voedingswaarden van fruit. Premium Orange bevat zelfs meer kalium dan een glas versgeperst sinaasappelsap. In Premium Orange zit 400 mg kalium, in versgeperst sap is dat ongeveer 344 mg. Ook bevat Premium Orange nog steeds een hoop vitamine C, wel 68 mg per glas (200ml). Dat staat gelijk aan 85% van de aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Versgeperst sap bevat per glas 105 mg vitamine C. Bij foliumzuur (vitamine B11) is het verschil nog kleiner. In Premium Orange zit 50,0 μg foliumzuur, in versgeperst sap is dat zo’n 54,5 μg.

Daarmee is CoolBest® Premium Orange dus een natuurlijke bron van vitamine C, foliumzuur en kalium. Het drinken van dit sap draagt bij aan de inname van deze goede voedingsstoffen.

✔  Vitamine C draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem en verhoogt de opname van ijzer. Deze vitamine helpt het lichaam bij de normale vorming van collageen voor het normaal functioneren van de bloedvaten, botten en huid.
✔  Foliumzuur draagt ook bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem en het verminderen van vermoeidheid.
✔  Kalium helpt je lichaam met het behoud van een normale bloeddruk en het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de spieren.

Voedingswaarden

2 stuks fruit: we weten dat het goed voor ons is, maar toch lukt het ons niet elke dag. Gemiddeld eten we namelijk maar 1 stuk fruit per dag (3).  Sap uit concentraat is gemaakt van geperst fruit, en doordat dit concentraat wordt ingevroren, blijven alle vitaminen en mineralen zo goed mogelijk behouden. De voedingswaarden van sap uit concentraat zijn daarmee vergelijkbaar met versgeperst sap (gebaseerd op metingen uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria SGS en Eurofins, waarbij de voedingswaarden per portie van een sinaasappel, versgeperst sinaasappelsap en CoolBest Premium Orange zijn vergeleken).

Als je een glas (200 ml) sinaasappelsap drinkt, krijg je de volgende voedingswaarden binnen:

✔  Energie uit fruitsuikers: 84 kcal, dit is 4% van de aanbeveling (Dagelijkse Referentie-Inname) van 2000 kcal voor een volwassene.
✔  Voedingsvezel: 0,96 gram, daarmee krijg je 40% binnen van de hoeveelheid als je 1 sinaasappel eet.
✔  Vitamine C: 68 mg, dit is 85% van de Dagelijkse Referentie Inname.
✔  Foliumzuur: 50 µg, dit is 25% van de Dagelijkse Referentie Inname.
✔  Kalium: 400 mg, dit is 20% van de Dagelijkse Referentie Inname

Omdat voor een glas (200 ml) CoolBest gemiddeld 3 sinaasappels worden geperst, krijg je meer van de goede voedingswaarden vitamine C, kalium en foliumzuur binnen dan bij het eten van 1 sinaasappel. Echter krijg je daardoor ook meer natuurlijke fruitsuikers binnen. Drink daarom niet teveel, maar geniet met mate.

Bronvermeldingen:
(1) Richtlijn 2001/112/EG, Raad van de Europese Unie
(2) RIVM, Voedsel Consumptie Peiling 2007-2010
(3) www.hetvinkje.nl

Contact

Heeft u een vraag of is het product niet naar wens? Heeft u een foto of een verhaal dat u met ons wil delen? Wij horen het graag!

UW REACTIE

Soort reactie*

Product*

Reactieomschrijving*

Bijlagen (bijv. foto's of afbeeldingen)

UW GEGEVENS

Aanhef*

De heerMevrouw

Voorletter(s)*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Straat

Huisnummer

Postcode

Plaats

E-mailadres*

Telefoon

Ik ga akkoord met de website voorwaarden.*

U kunt ons ook (gratis) bellen: 0800-0203320. Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00 uur.

De velden met * hebben wij minimaal nodig om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wij gebruiken uw gegevens niet ongevraagd voor andere doeleinden.

© 2018 CoolBest | Privacy beleid | Cookie beleid | Website voorwaarden © 2018 CoolBest
Privacy beleid
Cookie beleid
Website voorwaarden