Veelgestelde vragen

Wordt er suiker toegevoegd aan de CoolBest sappen?

Nee, alle CoolBest varianten zijn vrij van toegevoegde suikers. Ze bevatten dus slechts van nature aanwezige fruitsuikers.

 

Is CoolBest net zo gezond als versgeperst sap?

Ja. Tijdens het volledige proces van plukken tot supermarkt blijft CoolBest Premium Orange continue gekoeld. Hierdoor blijven de voedingsstoffen, zoals vitaminen, in het sap behouden en de kwaliteit en smaak optimaal bewaard.

 

Hoe moet CoolBest worden bewaard?

CoolBest moet gekoeld bewaard blijven omdat CoolBest tijdens het volledige proces van plukken tot supermarkt continu gekoeld blijft. Door de koeling blijft de hoge kwaliteit van het sap gewaarborgd.

 

Hoe lang kan ik het sap van CoolBest
nog drinken als ik het pak eenmaal geopend heb?

Na opening zijn de varianten van CoolBest nog drie à vier dagen houdbaar, mits gekoeld bewaard. Het aantal dagen is mede afhankelijk van de hygiëne waarmee het pak wordt omgeven.

 

Zitten er nog wel vitaminen in het sap
als het pak eenmaal geopend is?

Ja, er blijven voldoende vitaminen in het pak aanwezig, mits het gekoeld bewaard wordt. Na opening van het pak komt er echter wel zuurstof bij het sap waardoor het gehalte aan bepaalde vitaminen zal teruglopen. Veel vitaminen blijven het best behouden in een koele en donkere omgeving.

 

Waarom worden vitaminen aan CoolBest VitaDay Original
en VitaDay Tropical toegevoegd?

Vruchtensap bevat van nature goede voedingsstoffen zoals vitaminen. Bij CoolBest VitaDay Original en Tropical zijn een aantal vitaminen toegevoegd. Door het drinken van één glas (200 ml) krijgt u 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van de 10 belangrijkste vitaminen binnen.

 

Wat betekent het Ik Kies Bewust-logo?

IKB staat voor “ik kies bewust”. CoolBest Premium Orange, Pink Grapefruit, VitaDay Original, VitaDay Tropical, Skinny Orange en Skinny Tropical hebben het Ik kies bewust-logo. Hiermee wordt aangegeven dat het past binnen een verantwoorde voeding. Producten met het Ik Kies Bewust-logo bevatten weinig of minder verzadigd vet, transvet, suiker en natrium. Dit is conform de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Bovendien wordt gekeken naar vezels, vitaminen en mineralen. De producten met het logo passen tevens in de ‘bij voorkeur’ of ‘middenweg’ categorie van het Voedingscentrum. Met het Ik Kies Bewust-logo wordt een gezondere keuze ook een makkelijkere keuze.

Voor meer informatie zie: www.ikkiesbewust.nl

 

Wat is er anders aan de CoolBest Skinny Orange
en Skinny Tropical?

In de Skinny Orange en Skinny Tropical wordt een deel sap vervangen door water en Stevia, een zoetstof zonder calorieën, die wel de gewenste zoetheid brengt. Daardoor zitten er minder fruitsuikers en 33% minder calorieën in het product. Om deze reden dragen deze varianten het blauwe Vinkje (bewuste keuze).

 

Wat betekent het woord ‘vitamine’?

Het woord is een combinatie van het Latijn “vita” dat “leven” betekent en “amine” dat staat voor een stikstof bevattende verbinding. Later bleek dat niet alle vitaminen stikstof bevatten, maar de term was toen al algemeen aanvaard.

Contact

Heeft u een vraag of is het product niet naar wens? Heeft u een foto of een verhaal dat u met ons wil delen? Wij horen het graag!

UW REACTIE

Soort reactie*

Product*

Reactieomschrijving*

Bijlagen (bijv. foto's of afbeeldingen)

UW GEGEVENS

Aanhef*

 De heer Mevrouw

Voorletter(s)*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Straat

Huisnummer

Postcode

Plaats

E-mailadres*

Telefoon

 Ik ga akkoord met de website voorwaarden.*

U kunt ons ook (gratis) bellen: 0800-0203320. Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00 uur.

De velden met * hebben wij minimaal nodig om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wij gebruiken uw gegevens niet ongevraagd voor andere doeleinden.

© 2018 CoolBest | Privacy beleid | Cookie beleid | Website voorwaarden © 2018 CoolBest
Privacy beleid
Cookie beleid
Website voorwaarden