Veelgestelde vragen

Is versgeperst sap net zo gezond als fruit?

Vers sap, geperst sap en sap uit pak zijn allen 100% geperst fruit en bevatten dus dezelfde voedingsstoffen als fruit. De hoeveelheden en verhoudingen verschillen echter wel. Voor een glas (200ml) CoolBest worden gemiddeld drie sinaasappels geperst. Hierdoor krijg je meer Vitamine C, kalium, foliumzuur en fruitsuikers binnen dan bij het eten van één sinaasappel. Voor meer informatie over de verschillende voedingswaarden en vergelijkingen tussen vers sap, fruit en CoolBest kunt u terecht op www.coolbest.nl/100-puur-sap.

 

Is CoolBest net zo gezond als versgeperst sap?

Ja. Tijdens het volledige proces van plukken tot supermarkt blijft CoolBest Premium Orange continue gekoeld. Hierdoor blijven de voedingsstoffen, zoals vitaminen, in het sap behouden en de kwaliteit en smaak optimaal bewaard.

 

Wat is een veilige consumptie-eenheid?

Ons sap wordt gemaakt van geconcentreerd fruitsap. Daarom bevat het de van nature aanwezige fruitsuikers. Wij adviseren een glas sap en niet meer dan twee glazen per dag te drinken.

 

Waarom moet CoolBest in de koeling blijven?

Gedurende het gehele proces (vanaf het plukken van het fruit) wordt het fruit en het sap van CoolBest gekoeld bewaard. Gekoeld blijft de kwaliteit optimaal bewaard: de voedingsstoffen zoals vitaminen en de smaak blijven zo goed mogelijk behouden. Als je CoolBest toch buiten de koeling zou bewaren, gaat dat ten koste van de smaak en voedingsstoffen.

 

Hoe moet CoolBest worden bewaard?

CoolBest moet gekoeld bewaard blijven omdat CoolBest tijdens het volledige proces van plukken tot supermarkt continu gekoeld blijft. Door de koeling blijft de hoge kwaliteit van het sap gewaarborgd. CoolBest moet thuis ook in de koelkast bewaard worden om de lekkere smaak en voedingsstoffen te behouden.

 

Hoe lang kan ik het sap van CoolBest nog drinken als ik het pak eenmaal geopend heb?

Na opening zijn de varianten van CoolBest nog drie à vier dagen houdbaar, mits gekoeld bewaard. Het aantal dagen is mede afhankelijk van de hygiëne waarmee het pak wordt omgeven.

 

Zitten er nog wel vitaminen in het sap als het pak eenmaal geopend is?

Ja, er blijven voldoende vitaminen in het pak aanwezig, mits het gekoeld bewaard wordt. Na opening van het pak komt er echter wel zuurstof bij het sap waardoor het gehalte aan bepaalde vitaminen zal teruglopen. Veel vitaminen blijven het best behouden in een koele en donkere omgeving.

 

Wat is concentraat?/hoe maken jullie geconcentreerd vruchtensap?

De sinaasappels worden bij de boomgaard verzameld en gaan vervolgens in vrachtwagens naar de fabriek. Het fruit wordt in het land van herkomst geperst. Daarna wordt een deel van het water uit het sap gehaald door het sap korte tijd onder vacuüm te verwarmen en blijft er een ingedikt vloeibaar sap (concentraat) over. Door het vacuüm gebeurt dit bij lagere temperatuur waardoor voedingsstoffen als vitaminen en de smaak goed bewaard blijven. Concentreren zorgt er dus voor dat we de vruchten binnen 24 uur na de pluk kunnen persen, zodat smaak, vitaminen en mineralen zo optimaal mogelijk behouden blijven. Het water wordt vervolgens van de pulp gescheiden, zodat we het water niet onnodig van A naar B hoeven te vervoeren, hierbij verminderen we het sap volume met 83%. Hierdoor blijft van één liter sap ruim 800 ml water in het land van herkomst en wordt daar hergebruikt. Het fruit kan zo dus op de plek groeien waar het van nature het best van smaak is en exact dezelfde hoeveelheid water als er in het land van herkomst wordt onttrokken, wordt weer toegevoegd in Nederland. In totaal vermindert het gebruik van concentraat de CO2-uitstoot met 39,5% vergeleken met sap dat geen concentraat gebruikt! Concentreren is dus ook veel minder belastend voor het milieu!

 

Hoe worden de sappen en dranken houdbaar gemaakt/worden er conserveermiddelen toegevoegd?

Het sap wordt licht gepasteuriseerd (even verhit) en verpakt, waardoor het langer houdbaar is. Er wordt dus verder niets toegevoegd.

 

Wordt er suiker toegevoegd aan de CoolBest sappen?

Onze fruitsappen bestaan voor 100% uit sap. Dat betekent dat er geen andere ingrediënten worden toegevoegd. Er is dus nooit suiker aan ons sap toegevoegd. Er zitten natuurlijk wel fruitsuikers in het fruit dat geperst wordt. Het suiker dat je aantreft in het sap is dus voor 100% afkomstig uit het fruit dat we voor het sap persen.

 

Waarom worden vitaminen aan CoolBest VitaDay Original en VitaDay Tropical toegevoegd?

Vruchtensap bevat van nature goede voedingsstoffen zoals vitaminen. Bij CoolBest VitaDay Original en Tropical zijn een aantal vitaminen toegevoegd. Door het drinken van één glas (200 ml) krijgt u 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van de 10 belangrijkste vitaminen binnen. De vitaminen die toegevoegd worden zijn niet van dierlijke oorsprong, maar synthetisch.

 

Wat is 70/30?

Ieders favoriete smaken maar dan in een lichtere variant: 70% sap, 30% water. Hierdoor bevat het 30% minder fruitsuikers en 30% minder calorieën dan de originele smaakvarianten Mango Dream en Premium Orange.

 

Wat is het verschil met Skinny? Wat is het verschil tussen Skinny Orange en 70/30 Premium Orange?

In de nieuwe 70/30 variant is stevia uit het sap gehaald, waardoor het nog natuurlijker is dan Skinny! Toch heeft het een heerlijke volle smaak!

 

Past CoolBest in een veganistisch en/of vegetarisch dieet?

Er worden geen dierlijke producten verwerkt in de CoolBest producten en dus zijn de producten geschikt voor veganisten en vegetariërs. Er wordt geen gelatine gebruikt in de producten van CoolBest.

 

Wat is het verschil tussen CoolBest sappen en smoothies?

CoolBest smoothies zijn net als CoolBest sappen gemaakt van fruit, maar doordat de smoothies meer puree bevatten zijn ze dikker en voller. Ook bevatten de smoothies hierdoor meer vezels per 100 ML dan de sappen, waardoor ze sneller vullen.

 

Waar in de winkel kan ik CoolBest producten vinden?

De producten van CoolBest zijn te vinden in de koeling, bij de verse sappen.

 

Waar kan ik de smoothies vinden?

De smoothies zullen te vinden zijn in het gekoelde schap, dus niet bij de andere CoolBest producten. Helaas zijn de smoothies nog niet bij de Albert Heijn verkrijgbaar, maar gelukkig wel bij genoeg andere supermarkten zoals Jumbo, Hoogvliet en Plus.

 

Welke producten zijn helaas niet meer te verkrijgen?

CoolBest Coconut Mango Tango en Sunny Coconut zijn meer te verkrijgen omdat de vraag naar deze producten te klein was. Skinny Orange en Skinny Tropical zijn ook niet meer te verkrijgen, maar hiervoor in de plaats is 70% sap/ 30% water gekomen; in de smaken Premium Orange en Mango Dream. Vitaday Tropical en Pink Grapefruit zijn sinds kort niet meer bij AH verkrijgbaar, maar wel bij alle andere (grote) supermarkten.

 

Zijn de producten van CoolBest duurzaam geproduceerd?

Bij CoolBest bezoeken we op regelmatige basis de telers van onze vele fruitsoorten. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van het fruit, maar daar staat tegenover dat duurzaamheid voor ons belangrijk is. Dit houdt in dat het fruit geteeld moet worden met aandacht voor het milieu en dat de grond niet uitgeput wordt. Maar ook dat boeren een eerlijke prijs voor het fruit krijgen en dat het personeel onder goede arbeidsvoorwaarden werkt. We werken er hard aan om al ons fruit 100% duurzaam te telen. Met trots kunnen we zeggen dat op dit moment onze sinaasappels, aardbeien en kersen 100% duurzaam geteeld zijn. We werken met de andere fruitsoorten ook naar 100% toe en onze ambitie is om dit in 2020 bereikt te hebben. Voor meer informatie kunt u terecht op www.coolbest.nl/duurzaamheid.

 

Wat houden plant based pakken in?

CoolBest draagt graag haar steentje bij aan een duurzamer milieu en investeert daarom in duurzame pakken. CoolBest gebruikt voor het plastic in haar pakken namelijk plant based materialen in plaats van materialen die met fossiele grondstoffen zijn gemaakt. Hierdoor zijn de pakken 95% gelinkt aan plant based materialen én 100% recyclebaar. De overige 5% is aluminum, wat nodig is om ons sap vers te houden. Dit aluminium is 100% recyclebaar. Door te investeren in hernieuwbare materialen draagt CoolBest bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het creëren van een duurzame industrie. Voor meer informatie kunt u terecht op www.coolbest.nl/duurzaamheid.

 

Is mijn CoolBest pak nu gemaakt van een plant?

Dat is niet helemaal waar, maar er worden wel plantaardige grondstoffen gebruikt voor het maken van de CoolBest pakken. Om het plastic van het pak te maken, wordt er namelijk tallolie gebruikt. Dit is een bijproduct dat ontstaat bij papierproductie, als er van naaldbomenhout houtpulp wordt gemaakt. Het restproduct tallolie wordt normaal gesproken als brandstof gebruikt en daarom is het ideaal om te gebruiken voor het maken van plastic. Zo maken we namelijk van een afvalproduct toch iets nuttigs en hoeven we geen fossiele brandstoffen te gebruiken! Voor meer informatie kunt u terecht op www.coolbest.nl/duurzaamheid.

 

Smaakt of ruikt CoolBest nu ook naar plant?

Gelukkig heeft CoolBest nog steeds de lekkere vertrouwde smaak, kleur en geur, hoe lekker een bos vol dennenbomen ook ruikt. De pakken zijn geurloos en ook de houdbaarheid is nog steeds hetzelfde. De kwaliteit van het product is niet veranderd, maar de verpakking heeft als voordeel dat deze duurzamer is voor het milieu.

 

Van welk materiaal zijn de verpakkingen en waar kan ik de lege verpakkingen weggooien?

De verpakkingen zijn gemaakt van FSC®-gecertificeerd karton, aluminium en plant based (plantaardig) plastic. De dop van de pak draait door het aluminium laagje bij de eerste keer openen. De drankkartonnen zijn niet biologisch afbreekbaar of composteerbaar, maar wel volledig recyclebaar. Zo worden er van het plastic emmers gemaakt, wordt het papier gebruikt voor bijvoorbeeld toiletpapier en wordt het aluminium opnieuw gebruikt. Zowel de verpakking als de dop kunnen daarom bij het PMD afval, maar pas op: dit verschilt soms per gemeente.

Contact

Heeft u een vraag of is het product niet naar wens? Heeft u een foto of een verhaal dat u met ons wil delen? Wij horen het graag!

UW REACTIE

Soort reactie*

Product*

Reactieomschrijving*

Bijlagen (bijv. foto's of afbeeldingen)

UW GEGEVENS

Aanhef*

De heerMevrouw

Voorletter(s)*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Straat

Huisnummer

Postcode

Plaats

E-mailadres*

Telefoon

Ik ga akkoord met de website voorwaarden.*

U kunt ons ook (gratis) bellen: 0800-0203320. Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00 uur.

De velden met * hebben wij minimaal nodig om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wij gebruiken uw gegevens niet ongevraagd voor andere doeleinden.

© 2018 CoolBest | Privacy beleid | Cookie beleid | Website voorwaarden © 2018 CoolBest
Privacy beleid
Cookie beleid
Website voorwaarden