Veelgestelde vragen

Is CoolBest net zo gezond als fruit en versgeperst sap?

Vers sap, geperst sap en sap uit pak zijn allen 100% geperst fruit. Fruit bevat alleen wel meer voedingsvezels dan sap. De hoeveelheden en verhoudingen verschillen dus wel. Voor een glas (200ml) CoolBest worden gemiddeld twee tot drie sinaasappels geperst. Hierdoor krijg je meer Vitamine C, kalium, foliumzuur en fruitsuikers binnen dan bij het eten van één sinaasappel.

100% puur sap
Wat is het verschillen tussen CoolBest sappen en smoothies?

CoolBest smoothies zijn net als CoolBest sappen gemaakt van fruit, maar doordat de smoothies meer puree bevatten zijn ze dikker en voller. Ook bevatten de smoothies hierdoor meer vezels per portie.

Heeft CoolBest ook een variant met minder calorieën?

Ja, de CoolBest FruitSplash smaken bevatten elk minder fruitsuikers en calorieën, omdat deze varianten bestaan uit 30% fruit met verfrissend bronwater. Daarom is dit product laag ik calorieën en nog steeds heerlijk verfrissend!

CoolBest FruitSplash
Waar komt het fruit voor CoolBest vandaan?

CoolBest sappen worden uitsluitend gemaakt van het beste fruit. Zo komen onze sinaasappels onder andere uit Brazilië, onze mango’s uit India en onze appels uit onder andere Polen en Duitsland. Na de oogst worden de beste partijen door onze smaakexperts geselecteerd. Om te zien waar ons fruit precies vandaan komt, kunt u terecht op onderstaande link.

 

Oorsprong van ons fruit
Wordt er suiker toegevoegd aan de producten van CoolBest?

Nee. Onze fruitsappen bestaan voor 100% uit sap. Dat betekent dat er geen andere ingrediënten worden toegevoegd. Er is dus nooit suiker aan ons sap toegevoegd. Er zitten natuurlijk wel fruitsuikers in het fruit dat geperst wordt. Het suiker dat je aantreft in het sap is dus voor 100% afkomstig uit het fruit dat we voor het sap persen. In sommige producten wordt melkpermaat toegevoegd, waardoor deze producten natuurlijke (melk)suikers bevatten.

100% puur sap
Past CoolBest in een veganistisch en/of vegetarisch dieet?

Ja, grotendeels wel. Er worden namelijk geen dierlijke producten verwerkt in onze CoolBest 100% Fruit en FruitSplash producten zodat ze geschikt zijn voor veganisten en vegetariërs. De CoolBest FruitDrink en FruitOntbijt passen echter niet in een veganistisch dieet door de toevoeging van een vleugje zuivel.

Zitten er gluten, lactose of andere allergenen in de producten van CoolBest?

Enkel CoolBest Fruitontbijt bevat glutenbevattende granen. Daarnaast bevatten de CoolBest FruitOntbijt en FruitDrinks lactose door de toevoeging van een vleugje zuivel. Verder zijn al onze producten vrij van gluten, ei, pinda, noten, soja en melk (inclusief lactose).

Worden er conserveermiddelen toegevoegd?

Nee. Het sap wordt licht gepasteuriseerd (even verhit) en verpakt, waardoor het langer houdbaar is. Er wordt dus verder niets toegevoegd.

Zijn de producten van CoolBest duurzaam geproduceerd?

Bij CoolBest bezoeken we op regelmatige basis de telers van onze vele fruitsoorten. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van het fruit en daarnaast is duurzaamheid voor ons erg belangrijk! Dit houdt in dat het fruit geteeld moet worden met aandacht voor het milieu en dat de grond niet uitgeput wordt. Maar ook dat boeren een eerlijke prijs voor het fruit krijgen en dat het personeel onder goede arbeidsvoorwaarden werkt. We werken er hard aan om al ons fruit 100% duurzaam te telen. Met trots kunnen we zeggen dat op dit moment onze sinaasappels, aardbeien en kersen 100% duurzaam geteeld zijn. We werken met de andere fruitsoorten ook naar 100% toe en onze ambitie is dan ook om dit in 2030 bereikt te hebben. Voor meer informatie kunt u terecht op onderstaande link.

Duurzaamheid
Wat is concentraat?

De sinaasappels worden bij de boomgaard verzameld en gaan vervolgens gekoeld in vrachtwagens naar de fabriek. Het fruit wordt in het land van herkomst geperst. Daarna wordt een deel van het water uit het sap gehaald door het sap korte tijd onder vacuüm te verwarmen en blijft er een ingedikt vloeibaar sap (concentraat) over. Door het vacuüm gebeurt dit bij lagere temperatuur waardoor voedingsstoffen als vitaminen en de smaak goed bewaard blijven.

Duurzaamheid
Waarom werken jullie met concentraat?

Concentreren is veel minder belastend voor het milieu! Het water wordt namelijk van de pulp gescheiden, zodat we het water niet onnodig van A naar B hoeven te vervoeren, hierbij verminderen we het sap volume met 83%. Hierdoor blijft van één liter sap ruim 800 ml water in het land van herkomst en wordt daar hergebruikt. Het fruit kan zo dus op de plek groeien waar het van nature het best van smaak is en exact dezelfde hoeveelheid water als er in het land van herkomst wordt onttrokken, wordt weer toegevoegd in Nederland. In totaal vermindert het gebruik van concentraat de CO2-uitstoot met 39,5% vergeleken met sap dat geen concentraat gebruikt!

Wat houden plant based pakken in?

CoolBest draagt graag haar steentje bij aan een duurzamer milieu en investeert daarom in duurzame pakken. CoolBest gebruikt voor het plastic in haar pakken namelijk plant based materialen in plaats van materialen die met fossiele grondstoffen zijn gemaakt. Hierdoor zijn de pakken 95% gelinkt aan plant based materialen én 100% recyclebaar. De overige 5% is aluminum, wat nodig is om ons sap vers te houden. Dit aluminium is 100% recyclebaar. Door te investeren in hernieuwbare materialen draagt CoolBest bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het creëren van een duurzame industrie. Voor meer informatie kunt u terecht op onderstaande link.

Duurzaamheid
Van welk materiaal zijn de verpakkingen gemaakt en waar kan ik de lege verpakkingen weggooien?

De verpakkingen zijn gemaakt van FSC®-gecertificeerd karton, aluminium en plant based (plantaardig) plastic. De dop van de pak draait door het aluminium laagje bij de eerste keer openen. De drankkartonnen zijn niet biologisch afbreekbaar of composteerbaar, maar wel volledig recyclebaar. Zo worden er van het plastic emmers gemaakt, wordt het papier gebruikt voor bijvoorbeeld toiletpapier en wordt het aluminium opnieuw gebruikt. Zowel de verpakking als de dop kunnen daarom bij het PMD afval, maar pas op: dit verschilt soms per gemeente.

Hoe moet CoolBest worden bewaard?

CoolBest moet gekoeld bewaard blijven. Door de koeling blijft de hoge kwaliteit van het sap gewaarborgd. CoolBest moet thuis ook in de koelkast bewaard worden om de lekkere smaak en voedingsstoffen te behouden.

Hoe lang kan ik het sap van CoolBest nog drinken als ik het pak eenmaal geopend heb?

Na opening zijn de varianten van CoolBest nog drie à vier dagen houdbaar, mits gekoeld bewaard.

In welke supermarkten kan ik CoolBest kopen?

CoolBest is te verkrijgen bij alle supermarkten behalve Aldi en Lidl, en te vinden in het gekoelde verse fruitdranken schap.

 

Waar in de winkel kan ik CoolBest producten vinden?

In de koeling, bij de verse sappen.

Wat moet ik doen als ik een goed idee heb voor een nieuwe smaak?

Wij zijn altijd op zoek naar de allerlekkerste smaakcombinaties! Als jij een geweldig idee hebt voor een nieuwe smaak, laat het ons dan vooral weten via het contactformulier, via Instagram of Facebook.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Laat het ons dan vooral weten via het contactformulier, via Instagram of Facebook.

Share on