Veelgestelde vragen

Waar kan ik CoolBest producten vinden?

Je kunt CoolBest producten in alle supermarkten vinden in de koeling, bij de verse sappen. De smoothies zullen te vinden zijn in het gekoelde schap, dus niet bij de andere CoolBest producten. Helaas zijn de smoothies nog niet bij de Albert Heijn verkrijgbaar, maar gelukkig wel bij genoeg andere supermarkten zoals Jumbo, Hoogvliet en Plus.

 

Wat is het verschil tussen CoolBest sappen en smoothies?

CoolBest smoothies zijn net als CoolBest sappen gemaakt van fruit, maar doordat de smoothies meer puree bevatten zijn ze dikker en voller. Ook bevatten de smoothies hierdoor meer vezels per 100 ML dan de sappen, waardoor ze sneller vullen.

 

Is geperst sap of sap uit pak even gezond als fruit?

Vers sap, geperst sap en sap uit pak zijn allen 100% geperst fruit en bevatten dus dezelfde voedingsstoffen als fruit. De hoeveelheden en verhoudingen verschillen echter wel. Voor een glas (200ml) CoolBest worden gemiddeld drie sinaasappels geperst. Hierdoor krijg je meer vitamine C, kalium, foliumzuur en fruitsuikers binnen dan bij het eten van één sinaasappel. Voor meer informatie over de verschillende voedingswaarden en vergelijkingen tussen vers sap, fruit en CoolBest kunt u terecht op www.coolbest.nl/100-puur-sap.

 

Is CoolBest net zo gezond als versgeperst sap?

Ja. Tijdens het volledige proces van plukken tot supermarkt blijft CoolBest Premium Orange continue gekoeld. Hierdoor blijven de voedingsstoffen, zoals vitaminen, in het sap behouden en de kwaliteit en smaak optimaal bewaard. Voor meer informatie over de verschillende voedingswaarden en vergelijkingen tussen vers sap, fruit en CoolBest kunt u terecht op www.coolbest.nl/100-puur-sap.

 

Waarom moet CoolBest in de koeling blijven?

Gedurende het gehele proces (vanaf het plukken van het fruit tot supermarkt) wordt het fruit en het sap van CoolBest gekoeld bewaard. Gekoeld blijft de kwaliteit optimaal bewaard: de voedingsstoffen zoals vitamines en de smaak blijven zo goed mogelijk behouden. Als je CoolBest toch buiten de koeling zou bewaren, gaat dat ten koste van de smaak en voedingsstoffen.

 

Hoe moet CoolBest worden bewaard?

CoolBest moet ook thuis in de koelkast bewaard worden om de lekkere smaak en voedingsstoffen te behouden.

 

Hoe lang kan ik het sap van CoolBest
nog drinken als ik het pak eenmaal geopend heb?

Na opening zijn de varianten van CoolBest nog drie à vier dagen houdbaar, mits gekoeld bewaard. Het aantal dagen is mede afhankelijk van de hygiëne waarmee het pak wordt omgeven.

 

Waar kan ik de lege verpakking laten?

CoolBest pakken zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd karton, aluminium en een plastic dop. Dit betekent dat de verpakking en de dop bij het PMD afval mogen. Daar mogen ook de flesjes van de CoolBest smoothies.

 

Zitten er nog wel vitamines in het sap
als het pak eenmaal geopend is?

Ja, er blijven voldoende vitamines in het pak aanwezig, mits het gekoeld bewaard wordt. Na opening van het pak komt er echter wel zuurstof bij het sap waardoor het gehalte aan bepaalde vitaminen zal teruglopen. Veel vitamines blijven het best behouden in een koele en donkere omgeving.

 

Waarom worden vitamines aan CoolBest VitaDay Original
en VitaDay Tropical toegevoegd?

Vruchtensap bevat van nature goede voedingsstoffen zoals vitamines. Bij CoolBest VitaDay Original en Tropical zijn een aantal vitamines toegevoegd om je te helpen aan je dagelijkse behoefte aan vitamine B1, B2, B6, B12 en C. Door het drinken van één glas (200 ml) krijgt u 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van de 10 belangrijkste vitamines binnen. De vitamines die toegevoegd worden zijn niet van dierlijke oorsprong, maar synthetisch.

 

Zijn de producten van CoolBest duurzaam geproduceerd?

Bij CoolBest bezoeken we op regelmatige basis de telers van onze vele fruitsoorten. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van het fruit, maar daar staat tegenover dat duurzaamheid voor ons belangrijk is. Dit houdt in dat het fruit geteeld moet worden met aandacht voor het milieu en dat de grond niet uitgeput wordt. Maar ook dat boeren een eerlijke prijs voor het fruit krijgen en dat het personeel onder goede arbeidsvoorwaarden werkt. We werken er hard aan om al ons fruit 100% duurzaam te telen. Met trots kunnen we zeggen dat op dit moment onze sinaasappels, aardbeien en kersen 100% duurzaam geteeld zijn. We werken met de andere fruitsoorten ook naar 100% toe en onze ambitie is om dit in 2020 bereikt te hebben.

 

Wat is concentraat?/hoe maken jullie geconcentreerd vruchtensap?

De sinaasappels worden bij de boomgaard verzameld en gaan vervolgens in vrachtwagens naar de fabriek. Het fruit wordt in het land van herkomst geperst. Daarna wordt een deel van het water uit het sap gehaald door het sap korte tijd onder vacuüm te verwarmen en blijft er een ingedikt vloeibaar sap (concentraat) over. Door het vacuüm gebeurt dit bij lagere temperatuur waardoor voedingsstoffen als vitaminen en de smaak goed bewaard blijven. Concentreren zorgt er dus voor dat we de vruchten binnen 24 uur na de pluk kunnen persen, zodat smaak, vitamines en mineralen zo optimaal mogelijk behouden blijven. Het water wordt vervolgens van de pulp gescheiden, zodat we het water niet onnodig van A naar B hoeven te vervoeren, hierbij verminderen we het sap volume met 83%. Hierdoor blijft van één liter sap ruim 800 ml water in het land van herkomst en wordt daar hergebruikt. Het fruit kan zo dus op de plek groeien waar het van nature het best van smaak is en exact dezelfde hoeveelheid water als er in het land van herkomst wordt onttrokken, wordt weer toegevoegd in Nederland. In totaal vermindert het gebruik van concentraat de CO2 uitstoot met 39,5% vergeleken met sap dat geen concentraat gebruikt! Concentreren is dus ook veel minder belastend voor het milieu!

 

Hoe worden de sappen en dranken houdbaar gemaakt/worden er conserveermiddelen toegevoegd?

Het sap wordt licht gepasteuriseerd (even verhit) en verpakt, waardoor het langer houdbaar is. Er wordt dus verder niets toegevoegd.

 

Wordt er suiker toegevoegd aan de CoolBest sappen?

Onze fruitsappen bestaan voor 100% uit sap. Dat betekent dat er geen andere ingrediënten worden toegevoegd. Er is dus nooit suiker aan ons sap toegevoegd. Er zitten natuurlijk wel fruitsuikers in het fruit dat geperst wordt. Het suiker dat je aantreft in het sap is dus voor 100% afkomstig uit het fruit dat we voor het sap persen.

 

Past CoolBest in een veganistisch en/of vegetarisch dieet?

Er worden geen dierlijke producten, zoals gelatine, verwerkt in de CoolBest producten. Dit betekent dat de producten in een veganistisch en vegetarisch dieet passen.

 

Wat is een veilige consumptie-eenheid?

Ons sap wordt gemaakt van geconcentreerd fruitsap. Daarom bevat het de van nature aanwezige fruitsuikers. Wij adviseren een glas sap en niet meer dan twee glazen per dag te drinken.

 

Wat is 70/30?

Ieders favoriete smaken maar dan in een lichtere variant: 70% sap, 30% water. Hierdoor bevat het 30% minder fruitsuikers en 30% minder calorieën dan de originele smaakvarianten Mango Dream en Premium Orange.

 

Wat is het verschil met Skinny? Wat is het verschil tussen Skinny Orange en 70/30 Premium Orange?

In de nieuwe 70/30 variant is stevia uit het sap gehaald, waardoor het nog natuurlijker is dan Skinny! Toch heeft het een heerlijke volle smaak!

 

Welke producten van CoolBest zijn helaas niet meer te verkrijgen?

CoolBest Coconut Mango Tango en Sunny Coconut zijn niet meer te verkrijgen omdat de vraag naar deze producten te klein was. Skinny Orange en Skinny Tropical zijn niet meer te verkrijgen en hiervoor in de plaats is 70% sap/30% water gekomen; in de smaken Premium Orange en Mango Dream. Vitaday Tropical en Pink Grapefruit zijn sinds kort niet meer bij AH verkrijgbaar, maar wel bij alle andere (grote) supermarkten.

 

Contact

Heeft u een vraag of is het product niet naar wens? Heeft u een foto of een verhaal dat u met ons wil delen? Wij horen het graag!

UW REACTIE

Soort reactie*

Product*

Reactieomschrijving*

Bijlagen (bijv. foto's of afbeeldingen)

UW GEGEVENS

Aanhef*

De heerMevrouw

Voorletter(s)*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Straat

Huisnummer

Postcode

Plaats

E-mailadres*

Telefoon

Ik ga akkoord met de website voorwaarden.*

U kunt ons ook (gratis) bellen: 0800-0203320. Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00 uur.

De velden met * hebben wij minimaal nodig om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wij gebruiken uw gegevens niet ongevraagd voor andere doeleinden.

© 2018 CoolBest | Privacy beleid | Cookie beleid | Website voorwaarden © 2018 CoolBest
Privacy beleid
Cookie beleid
Website voorwaarden