Duurzaamheid


Wij gaan voor een duurzame fruitketen.

Ben jij ook zo’n fan van de allerlekkerste fruitsappen van CoolBest?

Waarschijnlijk smaakt het allemaal nóg net wat lekkerder als je wist dat wij ons best doen om dit op een zo duurzame mogelijke manier in je glas terecht te laten komen. Zo zijn alle sinaasappels die wij gebruiken 100% duurzaam geteeld en is het pak waar je favoriete sapje in zit al voor 100% van FSC-karton. Daarnaast persen we het fruit niet in Nederland, maar in de gebieden waar het wordt geplukt.Vervolgens maken we hier een concentraat van. Doordat hierbij het water uit het sap wordt gehaald, verminderen we het sap volume met 83%. Hierdoor hoeven we minder naar Nederland te vervoeren.

Het vervoeren van één schip met concentraat staat daarom gelijk aan vijf schepen die nodig zijn voor het vervoeren van sap dat niet uit concentraat is gemaakt (NFC). Daarnaast blijft het water in het land van herkomst bespaart. In totaal vermindert het gebruik van concentraat de CO2 uitstoot met 39,5% vergeleken met NFC! Concentreren is dus veel minder belastend voor het milieu!

Maar de belangrijkste verandering die we in gang zetten, is waar het voor ons allemaal begint: de fruitboeren. Die helpen we intensief om hun fruit zo verantwoord mogelijk te telen.

Lang leve de fruitboer!

De natuur biedt ons het allerlekkerste fruit. Wij maken er de allerlekkerste sappen van. Zodat jij er elke dag van kunt genieten! Maar het fruit komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Dat halen we uit de meest exotische plekjes op aarde. Gebieden waar milieu- en mensvriendelijke fruitteelt soms niet altijd vanzelfsprekend is. En waar wij een rol kunnen spelen om dit te verbeteren. Dat doen we door fruitboeren te helpen om zo verantwoord mogelijk te telen. Want alleen met een gezond bedrijf kunnen ze ons in de toekomst al het lekkers uit de natuur blijven leveren. Daarom helpen we de boeren door ons elke dag in te zetten:

– voor een zo milieuvriendelijk mogelijke teelt
– om de werkgelegenheid te verbeteren
– voor betere leef- en arbeidsomstandigheden

Omdat de ene fruitboer de andere niet is, doen we dit samen met mensen die de situatie ter plekke kennen. We zijn inmiddels gestart met een aantal praktische projecten, waarbij we nu bijvoorbeeld onze sinaasappelboeren in Brazilië en onze mangoleveranciers in India helpen om hun bedrijfsvoering structureel te verbeteren en te verduurzamen. Zo gaan wij op weg naar een duurzame keten die begint bij de boer in de tropen en eindigt in de supermarkt bij jou om de hoek. We keep it cool, you get the best!

Contact

Heeft u een vraag of is het product niet naar wens? Heeft u een foto of een verhaal dat u met ons wil delen? Wij horen het graag!

UW REACTIE

Soort reactie*

Product*

Reactieomschrijving*

Bijlagen (bijv. foto's of afbeeldingen)

UW GEGEVENS

Aanhef*

De heerMevrouw

Voorletter(s)*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Straat

Huisnummer

Postcode

Plaats

E-mailadres*

Telefoon

Ik ga akkoord met de website voorwaarden.*

U kunt ons ook (gratis) bellen: 0800-0203320. Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00 uur.

De velden met * hebben wij minimaal nodig om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wij gebruiken uw gegevens niet ongevraagd voor andere doeleinden.

© 2018 CoolBest | Privacy beleid | Cookie beleid | Website voorwaarden © 2018 CoolBest
Privacy beleid
Cookie beleid
Website voorwaarden