Duurzaamheid


Wij gaan elke dag 100% voor een duurzame fruitketen.

In het koelvak van de supermarkt vind je de allerlekkerste fruitsappen van CoolBest. Puur en in de lekkerste combi’s. Waarschijnlijk smaakt het allemaal nóg net wat lekkerder als je wist dat alles op een 100% duurzame manier in je glas terechtkomt. Heel eerlijk: zover zijn we nog niet helemaal. Maar dat is wel ons doel. En daar werken we hard aan, elke dag. Zo is het pak waar je favoriete sapje in zit al voor 100% van FSC-karton. En persen we het fruit niet in Nederland, maar in de gebieden waar het geplukt wordt. Dat betekent aanzienlijk minder gewicht om te vervoeren. Dus minder vrachtauto’s en minder schepen die brandstof verbruiken. Maar de belangrijkste verandering die we in gang zetten, is waar het voor ons allemaal begint: de fruitboeren. Die helpen we intensief om hun fruit zo verantwoord mogelijk te telen.

Lang leve de fruitboer!

De natuur biedt ons het allerlekkerste fruit. Wij maken er de allerlekkerste sappen van. Zodat jij er elke dag 100% van kunt genieten! Maar het fruit komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Dat halen we uit de meest exotische plekjes op aarde. Gebieden waar milieu- en mensvriendelijke fruitteelt soms niet altijd vanzelfsprekend is. En waar wij een rol kunnen spelen om dit te verbeteren. Dat doen we door fruitboeren te helpen om zo verantwoord mogelijk te telen. Want alleen met een gezond bedrijf kunnen ze ons in de toekomst al het lekkers uit de natuur blijven leveren. Daarom helpen we de boeren door ons elke dag 100% in te zetten:

– voor een zo milieuvriendelijk mogelijke teelt
– om de werkgelegenheid te verbeteren
– voor betere leef- en arbeidsomstandigheden

Omdat de ene fruitboer de andere niet is, doen we dit samen met mensen die de situatie ter plekke kennen. We zijn inmiddels gestart met een aantal praktische projecten, waarbij we nu bijvoorbeeld onze sinaasappelboeren in Brazilië en onze mangoleveranciers in India helpen om hun bedrijfsvoering structureel te verbeteren en te verduurzamen. Zo gaan wij op weg naar een duurzame keten die begint bij de boer in de tropen en eindigt in de supermarkt bij jou om de hoek. En dat doen we samen. Voor elkaar. Elke dag 100%.

Contact

Heeft u een vraag of is het product niet naar wens? Heeft u een foto of een verhaal dat u met ons wil delen? Wij horen het graag!

UW REACTIE

Soort reactie*

Product*

Reactieomschrijving*

Bijlagen (bijv. foto's of afbeeldingen)

UW GEGEVENS

Aanhef*

 De heer Mevrouw

Voorletter(s)*

Tussenvoegsel

Achternaam*

Straat

Huisnummer

Postcode

Plaats

E-mailadres*

Telefoon

 Ik ga akkoord met de website voorwaarden.*

U kunt ons ook (gratis) bellen: 0800-0203320. Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00 uur.

De velden met * hebben wij minimaal nodig om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wij gebruiken uw gegevens niet ongevraagd voor andere doeleinden.

© 2018 CoolBest | Privacy beleid | Cookie beleid | Website voorwaarden © 2018 CoolBest
Privacy beleid
Cookie beleid
Website voorwaarden